Wat levert meer rendement op, aandelen of crypto?

08-06-2021

ea

Het onderste uit de kan halen is iets wat we allemaal voor ogen hebben en moeten alle mogelijkheden daarom bekeken worden. Er wordt het meest gesproken over de kansen die er te halen vallen uit de aandeel- of cryptomarkt. Al deze informatie moet wel goed overwogen worden om te kijken welke van de twee meer rendement oplevert.

Er gaat wel veel onderzoek aan vooraf

Zowel de aandeel- als cryptomarkt zijn dagelijks aan grote veranderingen onderhevig en moet er alleen in geïnvesteerd worden wanneer de ontwikkelingen niet alleen gevolgd worden, maar ook begrepen. De aandelenmarkt bestaat al veel langer dan die voor crypto en is er daarom ook meer data beschikbaar. Ook zijn er bedrijven op genoteerd die al langer bestaan dan crypto. Op aandelenkopen.nl zijn er ook een paar van te vinden. Dit schept een bepaalde mate van zelfvertrouwen waarmee je vervolgens een broker op kan zoeken. Gewoon online op zoek gaan naar eentje en vergeet je zeker niet om een vergelijking te maken voordat de keuze wordt gemaakt. De grootste stijging van het rendement uit aandelen komt bij het omhoog springen van de koersen en draagt ook het dividend bij aan het rendement.

Met crypto valt er snel wat te verdienen

Dat is het beeld die velen hebben wanneer er gesproken wordt over het rendement, maar gaat het in de praktijk wat anders. Op Wisselkoers.org worden de schommelingen op de cryptomarkt duidelijk weergegeven en daarmee ook de dynamiek. Investeren in crypto komt dus met een groter risico dan in aandelen, maar blijft het interessant voor velen. Wie namelijk de markt goed heeft ingeschat en bijvoorbeeld op tijd tegen een lage koers heeft gekocht, kan in een periode van een paar weken en soms zelfs dagen het rendement fors zien stijgen. Wie gaat voor een aanpak met een iets langere adem, kiest voor staking. Daar moeten de munten voor een bepaalde periode worden vastgehouden en wordt er daarvoor in de ruil een beloning in cryptocurrency gekregen. Het rendement hangt dus niet alleen af van het verloop van de koersen, maar ook de manier waarop de crypto wordt ingezet. Een belangrijk punt dat niet over het hoofd mag worden gezien, is dat de cryptomarkt niet onder een regulerend orgaan valt. Bij de aandelenmarkt zijn er mechanismen in plaats om sterke schommelingen te reguleren. Voor wat betreft de verwachtingen van het rendement kan er over het algemeen van worden uitgegaan dat de cryptomarkt de meeste kansen biedt om binnen een relatief korte tijd veel naar binnen te halen, natuurlijk gekoppeld aan een hoog risico.

De keuze ligt aan de investeerder waar het kapitaal naartoe zal gaan en moet de voor- en nadelen naast elkaar worden gelegd. Een hoog rendement met veel risico’s of toch gaan voor het idee van een kleine, maar zoete winst? Belangrijk is het in alle gevallen om de markt in de gaten te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie