Lion King filmpjes

13 filmpjes
Hakuna Matata
00:38

Hakuna Matata

9728
Kringloop van het Leven
02:20

Kringloop van het Leven

8237
Het is Bad Tijd
01:56

Het is Bad Tijd

6576
Bloopers
03:45

Bloopers

6434
Circle of Life
03:50

Circle of Life

7642
Wacht maar tot ik Koning ben
02:17

Wacht maar tot ik Koning ben

7940
Can you feel the Love Tonight
02:55

Can you feel the Love Tonight

7308
Wij zijn Eén
03:30

Wij zijn Eén

5736
In de Avond Bloeit de Liefde op
02:55

In de Avond Bloeit de Liefde op

3605
Hoela Liedje
00:21

Hoela Liedje

4720
I Just Cant Wait to Be King
02:25

I Just Cant Wait to Be King

3196
Sta Paraat
01:27

Sta Paraat

5010
Ochtend
03:49

Ochtend

6617

De beste Lion King filmpjes in het Nederlands kijk je op Kids-Tube.nl

Hier hebben wij voor jou de beste Lion King filmpjes verzameld die wij hebben kunnen vinden op Youtube. Door op deze pagina enkel de beste filmpjes van De Lion King te tonen kun je gemakkelijk de Nederlandse Lion King filmpjes bekijken. Daarnaast houdt het team van Kids-Tube goed de kwaliteit in de gaten. Enkel filmpjes geschikt voor kinderen en met een acceptabele resolutie kun je online op deze website bekijken.

Over De Lion King / Leeuwenkoning

De Lion King is een animatiefilm gemaakt door Disney in 1994, die in het Nederlands ook wel Leeuwenkoning wordt genoemd. De film is de 32e film geproduceerd door Disney en werd tegelijkertijd gemaakt met de Disney film Pocahontas. Het productieteam van Disney was in de veronderstelling dat Pocahontas de beste film van de twee zou worden, waardoor daar veel meer tijd en aandacht naar uit ging. Uiteindelijk bleek de Lion King door het publiek veel beter gewaardeerd en de meest succesvolle te worden.

Bij het maken van deze film hebben de tekenaars echte dieren bestudeerd en zijn ze zelfs de wildernis in gegaan om de dieren te bekijken. Ook werden er diverse dieren naar de studio gehaald om natuurgetrouwe beelden te kunnen maken. Uiteindelijk mocht het resultaat er zijn en hebben de tekenaars een set aan animatiedieren neergezet die zeer aansprekend zijn. De dieren in de film kunnen allemaal praten en denken ook als mensen, wat ervoor zorgt dat deze dierenwereld een mooi verhaal vormt voor kinderen, maar zeker ook volwassenen om te volgen.

De Lion King gaat over de Afrikaanse dierenwereld waarin leeuwen het echt voor het zeggen hebben. Op de koningsrots wonen Koning Mustafa met zijn vrouw Sarabi en een kudde leeuwen. Ook zijn broer Scar woont er en wil heel graag koning worden, maar deze leeuw zit vol met afgunst richting richting Koning Mustafa en later ook de nieuwe kroonprins Simba. Scar doet er alles aan om uiteindelijk de Koning te worden door Mustafa en Simba te dwarsbomen. Wij zullen hier niet verklappen hoe het verhaal verder eindigt.

De Leeuwenkoning heeft enkele bekende en succesvolle liedjes voortgebracht zoals ‘Can You Feel the Love Tonight’ en ‘Circle of Life’ gezongen door Elton John. De film kende tevens nog twee vervolgen van films die direct op video en DVD werden uitgebracht De Lion King II: Simba’s trots en De Lion King III.

Wist je dat?

De film tijdens de productie bekend stond onder de naam King of the Jungle?
Timon en Pumbaa enige jaren na de film een eigen animatieserie kregen waar 86 afleveringen van zijn gemaakt?
Er drie nummers van de soundtrack zijn genomineerd voor een Academy Award?

Leeftijdsinformatie

De film De Lion King is geschikt voor kinderen met de leeftijd vanaf 7 jaar oud. De film kent veel spannende en indrukwekkende scenes waardoor deze film vanaf deze leeftijd aan te raden is. De streken van Scar en de dood van Mustafa kunnen voor jongere kinderen erg indrukwekkend zijn. Kinderen vanaf 7 jaar oud kunnen ook beter de groei die Simba doormaakt begrijpen. De liedjes, humor en de mooie beelden maken uiteindelijk een fraai geheel van deze film voor kinderen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie