Coco is een 3D-digitale animatiefilm

3 filmpjes
Grappige momenten
05:09

Grappige momenten

Coco

2205
Coco liedjes
12:15

Coco liedjes

Coco

3081
Coco Trailers  Film Clips
10:22

Coco Trailers Film Clips

Coco

2211

Coco film en Coco filmpjes

Miguel is een enthousiaste, twaalfjarige jongen die in Mexico woont. Hij ontdekt een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere en onverwachte reünie leidt. Tijdens Día De Los Muertos komt Miguel terecht in de fantastische wereld van de doden. Daar ontmoet hij de oudere generatie, leert hij wat zijn plaats binnen de familie is en hoe families door de tijden heen verbonden blijven door een eenvoudige herinnering.

Coco is een 3D-digitale animatiefilm uit 2017, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. De film heeft als thema het Mexicaanse feest Dag van de Doden. Coco is geen film waar er non-stop gezongen wordt. Voor mij had het stiekem wel iets meer gemogen. Gewoon omdat ik van elk liedje heel blij werd. De marimba, mariachi en cumbia weet je op te zwepen. Dat is immers ook waar Pixar en Disney heel sterk in zijn. We bekeken de Engelse versie van Coco in de Disney screening ruimte en de liedjes heb ik in mijn hart gesloten. “Remember me” wist me wel heel diep te raken, ook omdat we recent dierbaren hebben verloren.

Recensie ouders van de film Coco

Voor mijn kinderen vind ik het een prachtige film dat dieper op het leven in gaat. Pixar is echt een koning in het mengen van verdriet. De waarde van familiebanden komt voorbij, folkloristische tradities, het najagen van dromen, je passies, het herdenken van overledenen en het gaat ook over de dood.

Ik vergeet nooit meer de vraag van mijn oudste zoontje “mama, opa is dood hé” Ze kunnen het zo “out of the blue” vragen dat het je even perplex doet staan. Deze film gaat in op deze vragen en zet je ongetwijfeld aan het denken. Zodra de film eind deze maand in de bioscoop draait, ga ik het bekijken met mijn kindjes. En als extra verrassing geef ik ze een gitaar. Wie weet schuilen er ook kleine muzikanten in die kinderen van mij. En mocht je nu denken, een film over de dood dat trekt me niet. Daar gaat het bij Coco juist niet om. Door de snelheid in het verhaal, de vrolijkheid, kleuren, muziek en insteek weten ze een prachtige film neer te zetten. Pixar is echt een koning in het mengen van alle elementen van het leven. Het verhaal zit ingenieus in elkaar en is absoluut een aanrader. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie