Maja de Bij filmpjes

1 filmpje
Openingslied
00:41

Openingslied

13182

De beste filmpjes van Maja de Bij in het Nederlands kijk je op Kids-Tube.nl

Hier hebben wij voor jou de beste Maja de Bij filmpjes verzameld die wij hebben kunnen vinden op Youtube. Door op deze pagina enkel de beste filmpjes van Maja de Bij te tonen kun je gemakkelijk de Nederlandse filmpjes bekijken. Daarnaast houdt het team van Kids-Tube goed de kwaliteit in de gaten. Enkel filmpjes geschikt voor kinderen en met een acceptabele resolutie kun je online op deze website bekijken.

Over Maja de Bij

Maja de Bij is een vrolijke bij die van haar vrijheid houdt en niet graag in haar bijenkorf verblijft. Ze slaapt graag in de weide en geniet daar van de sterren en de bloemen. In de wereld van Maja beleeft ze vele avonturen met haar vrienden Willy, Max de worm, Flip de sprinkhaan en Shelby de slak. De grootste vijand van de bij is Thekla de Spin die haar graag in het spinnenweb zou willen vangen.

De serie met Maja de Bij kent zijn oorsprong in Duitsland waar de kinder personage door de Duitser Waldemar Bonsels werd verzonnen. In 1912 verscheen het eerste boek van Maja en in 1920 kwam hier ook een Nederlandse vertaling van. In 1975 verscheen in Japan het eerste kinderfilmpje van Maja de Bij en werd daar al snel erg populair. In de jaren hierna werden de filmpjes ook in andere landen op tv getoond.

Enkele jaren geleden werden de rechten gekocht door Studio 100 die vanaf 2010 is begonnen met het maken van een remake inclusief 3D kinderfilmpjes. Vanaf dit moment werden ook de Engelse namen qua schrijfwijze aangehouden waardoor Maja nu Maya is geworden.

Wist je dat?

Het boek in het begin van de vorige eeuw in 40 talen werd vertaald?
De oorsprong is gebaseerd op een politieke gedachte van militaire macht?
Maja de bij vanaf 1977 in Nederland op de televisie te bekijken was?

Leeftijdsinformatie

De Maja de Bij filmpjes zijn geschikt voor kinderen met de leeftijd vanaf 4 jaar oud. Vanaf deze leeftijd krijgen kinderen doorgaans interesse voor de natuur. Ook staan ze open om nieuwe dingetjes te leren, iets dat in deze serie ook ruim aan bod komt. Zo kunnen de kinderen van alles leren over insecten en de gevaren van de natuur. Het spreektempo en de rustige beelden passen goed bij de leeftijd vanaf 4 jaar. Dat de filmpjes worden ondersteund door muziek zal deze kinderen ook extra aanspreken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie