Wat kun je in Nederland met kinderen doen?

15-09-2021

Vakantie

Wat kun je in Nederland met kinderen doen? 
Heb je ervoor gekozen om je volgende vakantie te vieren in eigen land met je kinderen? Het is dan zeker een aanrader om een huisje met jacuzzi te huren. Nadat je een drukke dag hebt gehad met je kids kun je vervolgens zelf heerlijk tot rust komen in dit bubbelbad onder het genot van een hapje en een drankje. Zorg er dus beslist voor dat er bij je vakantiehuisje een jacuzzi zit. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat er in de buurt van de woning genoeg te doen is voor je kinderen, zoals bijvoorbeeld de onderstaande uitjes. 

NEMO Science Museum 
NEMO Science Museum is een wereldberoemde interactieve attractie die kinderen leert over de fascinerende wereld van de wetenschap. De collectie van NEMO bevat 17 duizend techniekobjecten. Je kunt honderden games aanraken, spelen en gebruiken. Het is leuk voor het hele gezin! Op het dak van het NEMO gebouw kun je de openluchttentoonstelling Energetica vinden, op een groot terras zitten en geweldige panoramische foto's maken. 

Madurodam
Nederland is te groot om het in één dag te zien. Maar in de miniatuurstad Madurodam kun je het hoogtepunt ervan verkennen: kleine windmolens, grote paleizen, beroemde Nederlandse monumenten en historische steden. Alle replica's in het themapark zijn gemaakt in schaal 1:25. Je zult je een sprookjesachtige reus voelen! Madurodam ligt in de wijk Scheveningen in Den Haag, dus je kunt het combineren met een bezoek aan het strand. Dit is natuurlijk tevens mogelijk als je een Texel huisje huren gedaan hebt. 

Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum is eerder een educatief themapark dan een regulier museum. Het is erg interactief en zo ontworpen dat je de treinen zelf kunt verkennen. Je kunt prachtige historische machines zien. Loop door het interieur van een trein met de verschillende soorten hutten die ze vroeger aanboden. Zie een toneelstuk over de Oriënt Express. Neem de kindertrein Jumbo Express en nog veel meer. Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

Artis
Artis is de oudste dierentuin van Nederland en een van de populairste attracties van het land. Naast de dierentuin zelf bevat Artis een aquarium, een planetarium en tal van speeltuinen. Naast de deur is Micropia, 's werelds enige museum van microben. Dit heeft een aanbevolen leeftijd van 8+ jaar. Kom en ontmoet 750 diersoorten waaronder zebra's, giraffen en olifanten in hartje Amsterdam! Artis is 365 dagen per jaar geopend, dus ongeacht de periode waarin je op vakantie bent, kun je zeker deze dierentuin bezoeken met je kids.

Efteling
De Efteling, het themapretpark, ook wel het Nederlandse Disneyland genoemd, geeft je het gevoel alsof je in een sprookje bent gestapt. Het heeft aantrekkingskracht voor iedereen, van de allerkleinsten tot avontuurlijke achtbaanliefhebbers. Attractiepark de Efteling ligt op ongeveer 100 kilometer van Amsterdam. Je kunt overwegen te overnachten in een van de themaparkhotels, al is het natuurlijk mogelijk om een vakantiehuisje te huren in de buurt van de Efteling. Je voelt je desondanks echt een prins, een prinses of een sprookjesfiguur als je overnacht in de themaparkhotels! De Efteling is overigens net zoals Artis 365 dagen per jaar geopend.

Linnaeushof
Linnaeushof is Europa's grootste speeltuin in Heemstede, wat ligt tussen Haarlem en Keukenhof. Het heeft meer dan 350 speeltoestellen en attracties zoals kabelbanen, een trampoline, waterfietsen, skelters, hobbelfietsen, midgetgolfbanen, een monorail, een waterspeeltuin, een superglijbaan en nog veel meer. Linnaeushof is 7 maanden per jaar geopend, namelijk van mei tot en met oktober, en biedt echt plezier voor iedereen. Boek snel je tickets om in je volgende vakantie naar Linnaeushof te kunnen, want voor je het weet zijn ze alle dagen al volgeboekt! 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie