Tips voor het kijken van series en films voor je kinderen

09-02-2022

Cryptoo

Thuis werken met de kids in huis is niet altijd een pretje en kan een heuse uitdaging zijn. In de pauze van je werk laat je ze even lekker buiten spelen en pak je zelf ook nog even wat beweging tussen de drukke werkuren door. Naar huis voordat de pauze van je werk voorbij is en dan zet je kids aan het knutselen. Of zorg je voor een lekker relax momentje voor de kids op de bank met een leuke kinderfilm of serie ervoor. Je geeft ze er een bakje popcorn bij een glas limonade om ze zoet te houden. Met kinderfilms wordt er mogelijkheden gecreëerd om de kids rustig en zoet te houden terwijl jij lekker aan het werk kunt gaan. 

Wanneer zet je de kids voor de tv

Wanneer het slecht weer is bijvoorbeeld gedurende de winter is het onmogelijk om de kinderen buiten te laten spelen. Dit creëert een goed moment voor het afspelen van een leuke film of serie voor de kids. Voor jezelf een kopje thee of bak koffie en een glas melk voor de kids. Maar voor de peuter is het soms nogal wat spannend gezien de leeftijd. Om deze reden zijn er tegenwoordig ook al vele films en series voor de jongere leeftijden zoals voor peuters of zelfs babys. Er zijn namelijk vele aanbieders van films en series wat het voor jouw als ouder heel eenvoudig maakt om wat voor iedereen te kunnen vinden. Zet wat leuks en geschikts op voor de kleine en werk zelf rustig verder aan je volgende investering door Ripple kopen of ga je meeting in zonder problemen op de achtergrond. 

Tv kijken via diverse kanalen voor de kids

YouTube, Netflix, Videoland, reguliere zenders, Kids-tube.nl etcetera zijn allemaal verschillende kanalen waar via films en series voor de jongere kids te vinden zijn. De werking en kindveiligheid van deze kanalen verschillen onderling wel. Een kanaal als YouTube is bijvoorbeeld niet geheel zonder risico’s aangezien jouw eigen film of serie hier ook heel simpel via gekeken kan worden. Een druk op de verkeerde knop door één van de kinderen en het verkeerde kanaal begint af te spelen wat resulteert in een nacht vol huilende kinderen wegens nachtmerries. Het voordeel van YouTube maar ook andere kanalen is dat het eindeloos doorspelen voor vele uren vermaak voor de kids kunnen resulteren. Vergeet hierbij niet dat een kind niet de gehele dag voor de tv kan zitten aangezien dit slecht voor de kleine zijn of haar gezondheid is. 

Verantwoord tv kijken voor de kids

Om kids van de tv af te houden is het verstandig om de tijd te monitoren en op tijd de kids voor de tv weg te trekken. Indien je erg gefocust bent op de Dogecoin koers of de star atlas coin en wil je graag de volgende investering in crypto zetten, vergeet je al gauw de tijd. Het lang turen naar een scherm is gewoonweg slecht voor de ogen. De ogen worden moe en geirriteerd en het kan leiden tot bijziendheid. Las daarom regelmatig een korte pauze in voor de kinderen zodat de ogen rust kunnen krijgen. Hanteer hierbij bijvoorbeeld de 20-20-2 regel. Organiseer voor de kids na 20 minuten tv-kijken een pauze van minimaal 20 seconden. Dit om ogen te laten ontspannen. Daarna kan er rustig verder gekeken worden. De afstand tot de tv is ook een risicofactor voor de kinderen. Een minimale afstand van 30 cm is een vereist om verdere oogschade te voorkomen. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie