Regenachtige dag? Dít zijn de ideale jassen om aan te trekken

30-01-2022

Regenjas

Helaas hebben we in ons koude kikkerlandje nogal vaak met een flinke regenbui te maken. Het is dus zaak om een goede jas te hebben, die je dan aan kunt trekken. Zo kun je gewoon op pad gaan, ook bij slecht weer. Wat zijn nu de beste jassen om te dragen als het regent? Dit is onze selectie.

Regenjas

Het is een inkoppertje, maar uiteraard mag ‘ie niet ontbreken aan dit lijstje: de regenjas. Ga op zoek naar een goede regenjas heren, die je met plezier draagt. De kleur is allesbepalend voor de look! Want hoewel de regenjas er in grote lijnen meestal ongeveer hetzelfde uitziet qua designs, maak je met de kleur een verschil. Ga je voor een basic kleur, zoals zwart, groen of blauw? Of pak je liever uit met bijvoorbeeld rood, paars of wit? De keuze is aan jou! Let verder op de ideale lengte van de jas. Als je vaak op de fiets stapt, is een lang model handig: zo blijven je benen droog. In een korte regenjas heb je echter wat meer bewegingsvrijheid, waar ook weer wat voor te zeggen valt.

Gewatteerde jas

Is het aan het regenen, maar daarnaast ook nog eens heel koud? Dan is een regenjas wellicht niet warm genoeg. Een gewatteerde jas heren is een verstandigere keuze, om de koude wind en druppels buiten te houden. Ga voor een gewatteerde jas met een waterafstotende afwerking, zodat je droog blijft. Er zijn gelukkig veel designs om uit te kiezen! En hoe dikker de jas is, hoe warmer de jas aanvoelt. Gewatteerde jassen zijn daarnaast juist vaak lichtgewicht – dat is een groot voordeel aan dit type jas.

Parka

Passen regenjassen en gewatteerde jassen niet zo goed bij jouw stijl? Wellicht is een parka een betere keuze: een klassieke jas, in een casual look. We zien een parka ook wel als een belangrijke toevoeging aan elke garderobe, aangezien je deze tijdloze jas echt altijd aan kunt trekken. Parka’s hebben vaak een goede waterafstotende afwerking, evenals een comfortabele capuchon. Dat kun je uiteraard goed gebruiken als het regent. Wat betreft de looks is de parka eenvoudig te combineren, met een jeans of een pantalon bijvoorbeeld. Zeker als je ‘m in een rustige kleur kiest, zoals bruin of groen, is een outfit in no time samengesteld.

Poncho

Heb je al een outfit compleet, maar zie je plotseling dat het regent? Of gaat het die dag maar kort regenen, en heb je geen zin om non-stop in je regenjas rond te lopen? Dan is het een optie om een poncho over je outfit aan te trekken. Zo’n lichtgewicht toevoeging aan je look trek je ook snel weer uit, als je ‘m niet meer nodig hebt. Ook is het altijd handig om een poncho bij je te hebben, gewoon in een hoekje van je tas!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie