Kindervuurwerk: een heel jaar lang plezier

12-10-2020

 

Kindervuurwerk

Kindervuurwerk: een heel jaar lang plezier

Het is goed voor te stellen dat kinderen vuurwerk eng vinden. De knallen zijn vaak erg hard en de flitsen heel schel. En dan is het ook nog zo dat het meeste vuurwerk vaak tegelijkertijd wordt afgestoken waardoor kinderen extra kunnen schikken. Gelukkig bestaat er kindervuurwerk! Kindervuurwerk wordt ook wel categorie-F1 of fop- en schertsvuurwerk genoemd. Kindervuurwerk heeft een speels en toegankelijk karakter en laat kinderen op een goede manier kennismaken met het grote-mensen-vuurwerk. Bovendien kunnen ze er erg veel plezier aan beleven! Het is leuk voor kinderen om naar te kijken en (onder begeleiding van hun ouders) af te steken. Kindervuurwerk is niet alleen te verkrijgen bij officiële vuurwerkverkooppunten in en rondom Rotterdam, maar bijvoorbeeld ook gewoon bij de drogist of supermarkt bij jou om de hoek. Daarbij is dit soort vuurwerk het hele jaar te koop voor kinderen vanaf 12 jaar! Wel is het erg belangrijk om een vuurwerkbril te dragen en goed te lezen hoe het kindervuurwerk werkt. En natuurlijk mogen er geen vernielingen mee worden aangericht .

Het is belangrijk dat kinderen weten hoe zij het vuurwerk moeten gebruiken. 

Knalerwten moeten bijvoorbeeld op de grond worden gegooid terwijl andere producten zoals grondbloemen en gillende keukenmeiden moeten worden aangestoken. Geluidsbescherming is bij het afsteken van kindervuurwerk niet nodig omdat het kindervuurwerk niet zo hard knalt als normaal vuurwerk. Vanwege de veiligheid is het van groot belang om een aansteeklont te gebruiken en geen aansteker. Informeer je kinderen altijd goed voordat ze het kindervuurwerk aansteken. 

Niets is leuker dan samen met je kind vuurwerk afsteken in Rotterdam, de mooiste stad van het land. Samen op de Erasmusbrug of gewoon in de buurt, het afsteken van kindervuurwerk is overal in de stad leuk. Kindervuurwerk zorgt, kortom, het hele jaar door voor vuurwerk plezier en bereidt kinderen voor op het echte werk! Grootvuurwerk.nl (bekend van Vuurwerk Rotterdam) verzorgt al jarenlang het kindervuurwerk in Rotterdam en omstreken. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie