Kinderkleding trends voor aankomende winter 2023/2024

31-10-2023

 pexels honor li 7169660 2

De winter staat voor de deur en met de temperatuurdaling komt ook de jaarlijkse vernieuwing van de kindergarderobe. Hier zijn de kinderkledingtrends voor aankomende winter om in de gaten te houden tijdens het shoppen.

Speelse prints: vrolijkheid in de winter

De winterse grijstinten en korte dagen kunnen soms wat somber aanvoelen, maar de trend van speelse prints in kinderkleding brengt daar verandering in. Deze trend viert de vrolijkheid en fantasie van kinderen met levendige kleuren en creatieve ontwerpen. Denk aan dierenprints, speelse figuren, vrolijke stippen, strepen en een scala aan fantasierijke en kleurrijke patronen die de wintergarderobe opfleuren.

Comfortabele loungewear: knus en gezellig

Tijdens de wintermaanden, wanneer de temperaturen dalen en de dagen korter worden, is comfort koning. Comfortabele loungewear wordt een essentieel onderdeel van de kindergarderobe, waardoor kinderen de vrijheid hebben om te spelen, te ontspannen en te genieten van knusse dagen binnenshuis. Deze trend omvat zachte, rekbare stoffen die aangenaam zijn voor de huid, evenals losse en comfortabele pasvormen die beweging niet belemmeren. Denk aan gezellige joggingbroeken, zachte truien, fleece pyjama's en warme sokken die samenkomen om een gezellige en stijlvolle loungewear-collectie te creëren. Deze items zijn ook perfect voor spontane slaapfeestjes en luie weekendochtenden.

Gebreide items: warm en stijlvol

Gebreide items zijn een tijdloze keuze voor de winter en brengen een perfecte balans tussen warmte, comfort en stijl. Ze zijn een uitdrukking van huiselijke gezelligheid en modieuze flair, verpakt in één. In deze trend zien we een variëteit aan gebreide truien, vesten, mutsen, sjaals en zelfs gebreide jurken en rokken die deel uitmaken van de wintercollecties. De rijke texturen en de ambachtelijke uitstraling van gebreide items geven een gevoel van traditioneel vakmanschap en tijdloze elegantie. Ze bieden ook een uitstekende gelegenheid voor laagjesmode, waarbij verschillende gebreide stukken kunnen worden gecombineerd met andere stoffen en materialen voor een gelaagde en warme outfit. Het kleurenspectrum varieert van zachte en neutrale tinten tot rijke en warme winterkleuren, die de veelzijdigheid en de charme van gebreide kledingstukken benadrukken.

Bold colors: kleurrijke winter

De winter hoeft niet synoniem te zijn aan sombere kleuren en grijstinten. De trend van bold colors brengt een explosie van kleur in de wintergarderobe van een kind. Felle en levendige kleuren zoals rood, geel, blauw en groen zijn prominent aanwezig in deze trend, en bieden een vrolijk contrast tegen de vaak grauwe winterdagen. Deze gedurfde kleuren kunnen worden gevonden in allerlei kledingstukken, van jassen en truien tot broeken en accessoires. Bovendien kunnen deze felle kleuren worden gecombineerd met neutrale tinten of zelfs met andere felle kleuren voor een echt opvallende en speelse look.

Duurzame materialen: verantwoordelijk consumeren

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, reflecteert de mode-industrie deze waarde door het gebruik van duurzame materialen in kinderkleding. Deze trend is meer dan een voorbijgaande modegril; het is een beweging naar meer verantwoordelijk en bewust consumeren. Duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester, en ethisch geproduceerde wol zijn steeds vaker de voorkeursopties voor ouders die niet alleen stijl, maar ook een milieubewuste keuze willen maken. Deze materialen zijn zachter voor de planeet, verminderen de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen en verminderen de hoeveelheid afval die in stortplaatsen terechtkomt. Bovendien zijn deze duurzame stoffen vaak van hogere kwaliteit en bieden ze een comfortabeler en duurzamer alternatief voor traditionele materialen. Door te kiezen voor kinderkleding gemaakt van duurzame materialen, kunnen ouders een stap zetten naar een meer ethische en verantwoorde manier van consumeren, terwijl ze hun kinderen tegelijkertijd leren over de waarde van duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid.

Laagjesmode: veelzijdig en praktisch

De trend van laagjesmode is een perfect antwoord op de wisselende weersomstandigheden tijdens de wintermaanden. Het gaat niet alleen om de warmte, maar ook om het creëren van een stijlvolle look. Laagjesmode is ook bijzonder praktisch, aangezien het gemakkelijk aan te passen is aan veranderende temperaturen gedurende de dag. Het maakt het mogelijk om een laag toe te voegen voor extra warmte in de koude ochtenduren, en vervolgens lagen te verwijderen als de temperaturen stijgen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie