Hoe kun je gemakkelijk een betonvloer reinigen?

27-08-2021

Vloer

Betonnen vloeren zijn op veel plaatsen een populaire vloerbedekking geworden. Het meest indrukwekkend aan hen is hun duurzaamheid. Al zo lang beschouwd als vloermaterialen voor buiten, proberen veel huiseigenaren ze zelfs binnenshuis uit. Betonvloeren zijn de laatste jaren dan ook zeer populair geworden in Nederlandse interieurs. Dit materiaal kan bovendien gebruikt worden als gietvloer in je woning. Hierbij zijn er overigens nog wel meer materialen waarvoor je kunt kiezen. Kijk dan ook bij wat kost een gietvloer om een keuze te kunnen maken tussen de diverse materialen op basis van je budget. Ga je uiteindelijk toch voor een betonvloer? Gebruik dan de onderstaande tips bij het schoonmaken ervan. 

Bleekmiddel 

Beton is erg goed in het vasthouden van vocht. Om die reden is het vatbaarder voor schimmel- en meeldauwplagen. Schimmels en meeldauw gedijen goed op natte oppervlakken en kunnen op de lange termijn problematisch worden. Als ze te lang blijven zitten, kunnen ze de decoratieve uitstraling van het beton verpesten. Bleekmiddel is een krachtig middel om schimmels en meeldauw te verwijderen, maar kies dan wel voor een bleekmiddel op chloorbasis. Het enige wat je hoeft te doen om schimmel en meeldauw te verwijderen, is een beetje bleekmiddel aan het reinigingswater toe te voegen voordat je je betonnen vloer gaat dweilen. 

Kattenbakvulling en zoutzuur

Kattenbakvulling kan worden gebruikt om vetvlekken op betonnen vloeren te verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is wat op het bevlekte gebied gieten en het een dag laten zitten. De volgende dag kun je dan de vlek wegvegen. Een kind kan de was doen! Worstel je met het verwijderen van een roestvlek op je betonvloer? Je kunt dan in plaats van kattenbakvulling gebruik maken van zoutzuur. Dit is namelijk een uitstekende verwijderaar van vlekken op vloeren. Een beetje zuur en water in een kom zorgt ervoor dat zelfs de meest hardnekkige vlekken van de vloer verdwijnen.

Azijn

Je hebt vast wel eens gehoord van de indrukwekkende reinigingskracht van azijn. Azijn is een van de meest veelzijdige ingrediënten voor in huis. Behalve dat het een ingrediënt voor een recept kan zijn, is het ook een fantastisch reinigingsmiddel. Azijn, gemengd met warm water, is een capabele reiniger van betonnen vloeren. Dat komt door de milde zuurgraad. Met een natte doek of dweil verwijder je eenvoudig hardnekkige vlekken van betonvloeren met azijn. Probeer het uit en zie hoe goed azijn kan werken bij het schoonmaken van een betonvloer. 

Betonkit

Door een betonkit aan je vloer toe te voegen, kun je deze heel gemakkelijk schoonmaken. Je kunt een kit toevoegen met behulp van een verfroller. Een kit voorkomt dat er snel vlekken op je betonvloer ontstaan. Het beschermt ook je betonnen vloer tegen eventuele schade. Je kunt dus het beste van twee werelden hebben met behulp van een betonkit. Als je uiteindelijk dan toch nog vlekken krijgt op je betonvloer, kun je de bovenstaande tips gebruiken om hier als het goed is weer van af te komen. Ook een commerciële reiniger kan hierbij goed helpen! 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie