Hoe kun je crypto uitleggen aan kinderen?

18-01-2022


Prijsschommelingen, gedecentraliseerd, geheim: dit zijn enkele van de belangrijkste woorden die vaak worden geassocieerd met cryptomunten. En misschien zijn er minstens twee, gedecentraliseerd en geheim, een handig geheugensteuntje om kinderen te helpen de wereld van digitale valuta te begrijpen. Het kan namelijk nogal lastig zijn om ze uit te leggen wat bijvoorbeeld de Nano crypto is. Gelukkig kun je de onderstaande manieren gebruiken om je kids te vertellen wat cryptocurrency is en waarom je als ouder aan Qtum kopen doet. 

Computer Geld in computer portemonnee

Laten we ons even voorstellen dat geld niet meer uit het traditionele bankfiliaal of pinautomaat komt en van daaruit wordt overgemaakt naar de zakgeldrekening of wordt opgenomen en in het spaarvarken wordt gegooid. Nee, het geld is bij wijze van spreken computergeld. Veel mensen hebben het samen gemaakt en het bestaat niet uit munten of biljetten, maar uit getallen die rondzweven in de virtuele ruimte. Als papa en mama nu zakgeld willen overmaken in de vorm van cyber geld, moeten ze dat met de computer doen. En ze kunnen het alleen overdragen als de ontvanger een computer portemonnee heeft. Computergeld past daar immers alleen maar in. Het is ook mogelijk om de computer portemonnee op de smartphone te hebben. Om te voorkomen dat iemand er geld van steelt, heeft de portemonnee sowieso een slot: een geheime code. En crypto betekent, zoals we weten, "geheim" of "versleuteld".

Controle over computergeld

Wanneer zakgeld wordt overgemaakt, controleert iedereen die ook dit computergeld heeft of papa en mama echt genoeg geld hebben om het zakgeld over te maken. Als alle anderen akkoord gaan met de overschrijving, gaat het zakgeld in de computer portemonnee van het kind. Wie wat en wanneer opneemt of aan anderen over gemaakt, wordt voortdurend bijgehouden in een groot kasboek dat door iedereen altijd en overal kan worden bekeken. Ga je ADA kopen? Dit wordt dan dus opgenomen in dat enorme boek. Elke invoer wordt gemaakt met een pen die niet kan worden gewist met een inktwisser, dit is in feite dus een geheime inkt. Iedereen die cryptocurrency bezit, ontvangt doorlopend ook een exacte kopie van dit boek. Bovendien worden de pagina's van het kasboek met superlijm op hun plaats gehouden en kunnen ze niet worden gescheurd of gescheiden. Dit zorgt ervoor dat niemand vals kan spelen.

Computergeld voor controle

Zoals bij elk type geld, zijn er sommige mensen die regelmatig controleren of het kasboek echt up-to-date is en of alle overboekingen correct zijn genoteerd. Wie van deze controllers het snelst kan berekenen of alles klopt, krijgt een beloning, uiteraard in de vorm van computergeld. Het kost immers veel moeite om alle cijfers bij te houden en te controleren. Ten slotte wordt de beloning op zijn beurt in het grote kasboek geschreven. Zo wordt de beschikbare cryptocurrency vergroot.

Winkelen met computergeld

Met computergeld is het tegenwoordig al mogelijk om in de echte wereld producten te kopen. Er zijn zelfs enkele winkels die cryptocurrencies accepteren. Je kunt dan betalen met de digitale portemonnee-app op je smartphone, waar het virtuele geld zich bevindt.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie