Hoe kidsproof is je speelkamer thuis

05-11-2021

Speelkamer3

Hoe mooi is het als je als je in huis je eigen gameroom hebt. Waar de kids lekker kunnen spelen. Nu vader weer meer op kantoor werkt kan er overdag weer luidruchtig gespeeld worden. Maar hoe kidsproof is die speelkamer nu eigenlijk en wat is de optimale inrichting.

Het is leuk als je samen met je kind aan de slag gaat als je je speelkamer thuis opnieuw wilt gaan inrichten. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een aantal beschikbare 3D-apps op je ipad of tablet. Het zal menig ouder niet verbazen hoe handig je dochter of zoon hiermee om gaat. De digitale wereld kent als snel geen geheimen meer voor de jeugd van tegenwoordig en ze willen maar wat graag laten zien hoe goed ze met computers, mobiele telefoons en de daarop aanwezige software zijn.

Wie vanaf scratch begint kan een stoer thema kiezen. Bij meiden is de kleur roze nog altijd heel populair of wat te denken van Frozen. Iets met paarden of barbie doet het ook nog altijd goed of wat te denken van een thema rond muziek of een boyband.
Bij jongens kan dat een superheld zijn zoals spiderman of captain America. Voor de iets jongeren is een inrichting gebaseerd op de jungle of dino’s helemaal hip. Met de groene kleur kan hierbij eindeloos gevarieerd worden terwijl op de vloer beste een stevig vinyl met een warm vloerkleed neergelegd kan worden. Zo is het ook geen probleem als vriendjes met schoenen voor jongens ergens tegenaan trappen. Met een hangbank en gameplek maak je de speelkamer helemaal compleet. Zorg hierbij dat de ruimte niet alleen mooi, kleurrijk en praktisch is ingericht maar ook veilig.. Maak alle muur en hangelementen super stevig vast en denk bij meubels en kasten aan vormen met ronde hoeken die voorzien zijn van zachte stootranden. Zijn de kinderen kleiner breng dan de bekende beveiliging op het stopcontact aan, zo kunnen de kleintjes veilig spelen zonder dat papa of mama continu toezicht hoeft te houden.

Gameplek

Het is niet alleen belangrijk dat je de speelkamer veilig maakt, ook de digitale speelwereld wil je als ouder graag veilig houden. Met de benodigde software of veiligheidsapp kun je een kindvriendelijke omgeving creëren. Zo kunnen ze onbezorgd de leukste filmpjes op kids-tube.nl bekijken. Iets wat misschien minder voor de hand ligt is een goede sanitaire voorziening. Een tweede wc in de badkamer op de eerste verdieping is altijd handig als je kind nodig moet. Zo hou je het altijd droog en kan je kind na een sanitaire stop weer rustig verder spelen.

Thuisbioscoop

Wil je de speelkamer ook voor algemeen gebruik geschikt maken dan geeft een mega-grote tv, beeldscherm of beamer de mogelijkheid om er tevens een thuisbioscoop te maken. Een extra bank en een paar relaxstoelen voorzien van bekerhouders en bakjes voor de snacks staan garant voor een heerlijk avondje films kijken met het hele gezin. Als je de bank en stoelen makkelijk kunt verschuiven is de ruimte in een handomdraai ook weer geschikt als speelkamer voor de kinderen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie