Een auto huren op reis met je creditcard; let op deze 3 zaken

08-06-2021

Auto huren

Op vakantie gaan is een waar hoogtepunt en moet alles dan ook wel volgens planning verlopen. En wat is ook beter om met een huurauto in staat te zijn om overal een kijkje te kunnen nemen? Die mate van vrijheid beleven krijgt wel pas invulling wanneer bij het huren van de auto op de drie belangrijkste zaken wordt gelet:

  1. Vergeet niet vooraf te reserveren: met een creditcard kan er online al een reservering voor een huurauto worden geplaatst. Wie er vroeg bij is, krijgt vaker niet alleen een aantrekkelijke korting, maar is natuurlijk er ook verzekerd van dat er een auto beschikbaar is. Vooral tijdens de drukken vakantieperiodes loopt het storm bij de verhuurbedrijven en zijn die snel door hun voorraad heen. Hou er rekening mee dat er vaker al een klein bedrag vooraf betaald dient te worden. Het loont ook om een vergelijking te maken tussen alle verhuurbedrijven en daarbij ook te letten op de klantreferenties. Zo is de kans wel klein dat je voor een minder prettige verrassing komt te staan. Bij de beste creditcard vergelijken let je ook op de reisverzekering die zo een creditcardmaatschappij biedt.
  2. Hou wel rekening met de inhouding op de creditcard: elke vakantie valt en staat nu eenmaal met het bedrag dat eraan besteedt kan worden. Bij het ophalen van de auto wordt het bedrag dat betaald moet worden aan huur en de borg ingehouden van het saldo beschikbaar op de creditcard. Dit gebeurt door een machtiging en wordt het bedrag pas afgetrokken nadat de auto al ingeleverd is. De borg wordt over het algemeen binnen een periode van 30 dagen na inlevering van de auto teruggestort. Wat dit allemaal in de praktijk betekend, is dat het ingehouden bedrag niet meer beschikbaar is om te besteden tijdens de vakantie. Iets om dus zeker niet over het hoofd te zien bij all inclusive vakantie boeken.
  3. Laat niets aan het toeval over. Zelfs bij het in zee gaan met een grote verhuurmaatschappij zal de auto grondig gecontroleerd moeten worden. Een online kentekencheck is dan wel ver gegrepen, maar moet er bijvoorbeeld een rondje om de auto heen worden gemaakt of er geen sprake is van enige opvallende schade. Een belangrijk punt is om ook de staat van de banden te controleren. Neem ook een kijkje onder de motorkap en wees er zeker van dat de verwarming en airco het wel doen. Het zijn namelijk relatief grote reparatieposten en ben jij je borg geheel kwijt wanneer men bij het inleveren van de auto (terecht) van mening is dat er sprake is van defecten of schade.

Er zijn natuurlijk wat andere zaken waar je op dient te letten zoals de aangeboden verzekering en hun pechhulp service. Met een goede voorbereiding mag niets de vakantie dan in de weg staan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie