De voordelen van doorstuderen als ouder

03-09-2021

Kinderen

Gedurende de eerste maanden is het vaak lastig om je werk te combineren met de geboorte van je kind. Als gezin zoek je naar een ritme, passend bij de behoeftes die je kind heeft. Ook wanneer de kinderen ouder worden, is het soms zoeken naar de beste manier om het gezinsleven te onderhouden. De kinderen moeten naar school, ze willen op vaste tijden eten en ze moeten daarna nog naar de sportclub. Tussen al deze activiteiten door, wil je als ouder ook jezelf blijven ontwikkelen. Het behalen van een NTI- of bijvoorbeeld NCOI diploma is hierbij een goede optie. In dit artikel lees je meer over de voordelen van doorstuderen op latere leeftijd. 

Tip: kijk alvast eens op het YouTube kanaal van een opleider als NCOI, om een beeld te krijgen van de mogelijkheden die men je hier biedt. 

Toewerken naar het behalen van je droombaan 
Toen je zelf een kind was, had je zeer waarschijnlijk een droombaan voor ogen. Lang niet iedereen volgt direct de juiste opleiding om deze droombaan ook daadwerkelijk te behalen. Door je te blijven ontwikkelen middels opleidingen, kun je deze droombaan alsnog najagen. De opleidingen van instituten als NCOI, NTI en bijvoorbeeld LOI kun je in de avonduren thuis volgen. Af en toe wordt de thuisstudie gecombineerd met een klassikale les. Het voordeel van deze manier van studeren, is het feit dat je de lessen rondom het gezinsleven kunt plannen. Je bent niet afhankelijk van vaste moment waarop de lessen worden aangeboden. 

Jezelf aantrekkelijker maken voor werkgevers 
Een andere reden om door te blijven studeren als ouder, is het feit dat je jezelf wilt blijven verzekeren van een inkomen. Met kinderen draag je een behoorlijke verantwoordelijkheid. Het is belangrijk dat er eten op tafel komt, dat je kleding kunt kopen voor de kinderen en af en toe leuke activiteiten kunt plannen. Door jezelf te blijven ontwikkelen met nieuwe opleidingen, trainingen en cursussen maak je jezelf aantrekkelijker voor werkgevers. Mocht je onverhoopt je baan verliezen, dan heb je sneller een nieuwe baan gevonden. 

Opleidingsbudget via je werkgever 
Niet onbelangrijk is het feit, dat veel werkgevers een opleidingsbudget beschikbaar stellen aan hun werknemers. Met dit budget heb je de kans om jezelf bij te scholen en kennis op te doen over onderwerpen waar je nu nog weinig van weet. Dankzij het opleidingsbudget hoeft het niets of maar heel weinig te kosten. Informeer eens bij jouw werkgever, welke mogelijkheden er geboden worden om jezelf te blijven ontwikkelen. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie