De badkamertrends van 2022

15-02-2022

Badkamer trends

Waar een paar jaar geleden de badkamer beschouwd werd als een praktische ruimte om je te wassen en tanden te poetsen, is dit de afgelopen jaren veranderd naar de meest rustgevende plek in huis. In 2022 doen we daar nog een schep bovenop. De badkamer wordt steeds meer uitgebreid tot volwaardig wellnesscentrum. Dit zijn de badkamertrends van 2022.

Wellnesscentrum in huis

Voor een relaxte spa-dag hoef je niet meer naar een druk wellnesscentrum. Dit doe je tegenwoordig gewoon thuis. De badkamer in 2022 draait om rust en sereniteit. Het wordt dé centrale plek waar je je na een drukke dag kunt terugtrekken. Een eigen sauna of stoomruimte zullen we dan ook steeds vaker terugzien. Extra ontspannen tijdens het douchen? Kies dan voor een regendouche. De brede straal voelt als een zachte zomerse stortbui. Liever liggen en relaxen? Dan is een (bubbel)bad ideaal. Leg een houten plank op het bad voor extra comfort, hier zet je een kop thee, geurkaars en boekensteun of laptop met film op. Laat het zen moment maar beginnen!

Aardse kleuren en tinten

Aardetinten zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe zijn dé trendkleuren voor de badkamer in 2022. Deze basiskleuren zijn eenvoudig te combineren met natuurlijke materialen en geven een rustige sfeer aan de ruimte. Vul de aardetinten aan met groen. Van licht tot donker: alle tinten groen zijn goed. Laat de kleur terugkomen door planten in de badkamer te zetten of door middel van groene meubels en accessoires. Een trend die ook in ontwikkeling is, zijn witte tegels met gekleurde voegen. Dit zorgt voor een uniek en verrassend effect.

Luxe en natuurlijke materialen

De trend om natuurlijke materialen te verwerken in het interieur, zoals spiegels op maat, komt ook in de badkamer aan de orde. Waar het in het afgelopen jaar vooral om chroom en zwarte accenten ging, gaat het in 2022 om nikkel, koper, goud en grafiet. Combineer deze luxe ogende materialen met natuursteen als marmer en cement of houtsoorten als walnoot voor een wellness badkamer met allure. Badkamerspiegels met luxe materialen geven je badkamer een extra touch. Laat het hout en steen terugkomen in bijvoorbeeld de scheidingswanden of wastafel. Houd de badkamer rustig en gebruik geen felle kleuren of scherpe lijnen.

Badkamer en slaapkamer ineen

Een opkomende badkamertrend is het combineren van de twee fijnste ruimtes in huis: de bad- en slaapkamer. Door de badkamer bij de slaapkamer te betrekken oogt de kamer ruimtelijker en creëer je een chic gevoel. Houd bij deze verandering rekening met het type vloer, de meubels en de scheiding tussen de twee delen. Ga voor een doorlopende (waterbestendige) vloer als je één ruimte wilt creëren, maar voor twee verschillende vloeren als je de twee ruimtes toch wilt scheiden. Een scheidingswand van (mat) glas zorgt voor een transparante en open uitstraling. Een wand van hout of steen zorgt meer voor een tweedeling.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie