5 badkamertrends die je in 2022 overal zal zien

07-01-2022

badkamertrends

5 badkamertrends die je in 2022 overal zal zien

De badkamer is misschien niet de meest voor de hand liggende ruimte in huis om te experimenteren met nieuwste trends. Als je je toilet echter een beetje wilt opfrissen in 2022, dan zijn we er helemaal voor. De (meestal) kleine vierkante meters van de ruimte maken het een haalbare update die iedereen kan uitvoeren. We hebben op basis van online artikelen een ​​lijst gemaakt van vijf badkamertrends die binnenkort een rage zullen worden. Of je nu geïnteresseerd bent in een kleine upgrade of een volledige renovatie wilt uitvoeren, je zult hieronder hun professionele inzichten willen bekijken.

Warmere kleuren

We kunnen uitnodigende tinten verwachten, waaronder beige, bruin, terracotta en houttinten. Dus geen grijze kasten of grijze muren meer. Grijs zal meer een kleur worden waar het selectief wordt gebruikt, en beige zal de nieuwe neutrale kleur worden.

Leuke Patronen

In verband hiermee verwacht ontwerper Tara McCauley dat volledig witte badkamers tot het verleden behoren. "Een kleine badkamer is de perfecte gelegenheid om gewaagd te worden met een verzadigde kleur of een leuk patroon", merkt ze op. "Nu e-commerce webshops zich online verspreiden, denk ik dat het voor zowel huiseigenaren als huurders gemakkelijker dan ooit is om hun badkamermuren te personaliseren." Vele huiseigenaren kiezen voor kleurrijke patronen en installeren een televisie in de badkamer waar kinderen kinderfilms bekijken. 

Verschillende soorten badkamermeubels

Wie zegt dat een badkamer geen leuke meubelvondst kan bevatten, zoals een salontafel? "Met de voortdurende verschuiving naar meer tijd thuis doorbrengen, in combinatie met de zeer dringende noodzaak om voor onze geestelijke gezondheid te zorgen, verwachten we dat sanitair meer meubelachtige stukken bevatten die deze kamer transformeren om zich klaar te maken in een ruimte die promoot langdurige zelfzorg", legt ontwerper Liza Kuhn uit. IJdelheden gemaakt van vintage dressoirs, gestoffeerde kaptafels en bijzettafels voor badkuipen zijn een paar stukken waarvan we verwachten dat steeds meer aanwezig zullen zijn, omdat ze warmte geven en je aanmoedigen om te ontspannen en wat meer tijd voor jezelf te nemen.

DIY 

Ongeacht iemands stijlvoorkeur, het heft in eigen handen nemen qua ontwerp zal prominent blijven in 2022. Vele artikelen geven aan dat huiseigenaren beginnen met het zelf maken verschillende soorten zelfgemaakte onderdelen in hun toilet.


Veel planten in huis

Een trend in het badkamerinterieur die we zien voortduren, is die van de biofilie", zegt Henry Prideaux van Henry Prideaux Interior Design. "Door een biofiele benadering te volgen en de badkamer te stylen met een reeks natuurlijke elementen zoals kamerplanten en pampagras, creëer je een rustgevend spa-achtig toevluchtsoord om in te worden gehuld. Meer tijd thuis doorgebracht sinds het begin van de pandemie heeft ertoe geleid dat er behoefte is om je verbonden te voelen met de natuur als een manier om stress en angst te verminderen, zodat je je kunt terugtrekken in een ontspannende ruimte die prachtig is aangekleed met planten. Vele huishoudens gebruiken vaak planten om interieur te stylen, niet alleen om een ​​ruimte te accentueren, maar ook om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie